KSMPaimio

Älä jätä lieroa kuumaan autoon

Lieroa ei saa jättää yksin kuumaan autoon pitkäksi aikaa, vaan sen on syytä päästä mahdollisimman pian varjoon ja pihamaan multiin, muistuttaa kestävän kehityksen Valonia. Valonian toimistosta Vanhalta Suurtorilta Turusta nimittäin jaetaan torstaina ja perjantaina iltapäivällä lieroja eli kompostimatoja ”hyviin koteihin”.
Lierot ovat talven aikana tuottaneet Valonian näyttelyssä monta litraa hyvää ja ravinnepitoista multaa, ja nyt ne päästetään hyvin ansaitulle kesälomalle.
– Kompostimato kotiutuu parhaiten, jos se pääsee tekemään kevyttä kesätyötä kasvimaalle tai kukkapenkkiin. Sen voi ottaa mukaan myös kalareissulle, mutta pahanmakuisena syöttinä hyöty voi olla kyseenalainen. Juttukaverinakin liero on melko harvasanainen, mutta hyvä kuuntelija, tunnelmoi ympäristökouluttaja Susanna Auvinen Valoniasta.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla