KSMPaimio

Hautausmaalta tuskin enää uusia löytöjä

Kulkureitit Paimion kirkkoon eivät tällä hetkellä ole erityisen romanttisia. Kritiikkiä esimerkiksi hääpareilta ei kuitenkaan ole kuulunut seurakunnalle saakka.

Paimion kirkon luona näyttää tällä hetkellä hurjalta. Maat on kaivettu koko kirkon ympäriltä. Vaikka jostakin ovesta pääsee aina kirkkoon sisään, paikka näyttää enemmän työmaalta kuin 1600-luvun vanhalta miljööltä.

Pääoven edestä löytyneiden pääkallojen lisäksi luvassa ei todennäköisesti enää ole arkeologisesti kiinnostavia löytöjä.

– Syvältä kaivetaan enää vain 1–2 viikkoa, ja sen jälkeen käsitellään vain pintamaata. Pintamaasta tuskin löytyy mitään 1600- tai 1700-luvuilta, kertoo Kari Uotila Muuritutkimuksesta.

Muuritutkimus vastaa Paimion kirkon rakennustöiden arkeologisesta valvonnasta.

Työmaa-tunnelma jatkuu kirkon ympärillä ainakin elokuuhun saaakka. Senkään jälkeen työt eivät ole ohi, vaan katon tervaus alkaa.

Kirkot ovat myllerryksessä muuallakin. 1400-luvulla rakennetussa Sauvon kirkossa on konfirmoitu rippikoululaisia rakennustelineiden keskellä.

Taustatietoa rakennustöistä löytyy 25.6.2013 Kunnallislehdessä.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla