KSMPaimio

Tuomaala: yli 90 % kävijöistä tyytyväisiä yhteispäivystykseen

Yhteispäivystys ja Kaarinan lääkäritilanne herätti Kaarinan valtuuston kokouksessa 17.6. runsaasti keskustelua. Johtava ylilääkäri Erkki Tuomaala Kaarinan terveyskeskuksesta oli selvittämässä valtuustolle tilannetta.

Tuomaalan mukaan tällä hetkellä yli 90 % yhteispäivystyksen asiakkaista on asiakastyytyväisyys-kyselyjen perusteella ollut tyytyväinen saamansa päivystykseen.

Tyytyväisyys-aste on suurempi kuin niissä päivystyspisteissä, joita yhteispäivystykseen on sulautettu.

Tuomaala kertoi myös, että kaikki työntekijät eivät ole siirtyneet yhteispäivystykseen vapaaehtoisesti. Työntekijöillä on ollut protestimielialaa, mikä ei ole ollut asiakkaiden kannalta aina eduksi. Lisäksi klinikoiden sisäänottomäärät ovat yhteispäivystyksen myötä pienentyneet, eivätkä ne ole pystyneet vielä sopeuttamaan toimintaansa. Tämä kaikki on Tuomaalan mukaan kuitenkin asettumassa. Tampereella vastaavalla yhteispäivystyksellä kesti 4 vuotta, ennen kuin toiminta vakiintui sujuvaksi.

Käyntimäärien kannalta yhteispäviystyksen käyttö  on ollut vähäisempää kuin on oletettu, niin kaarinalaisten kuin muiden kuntien keskuudessa. Terveyskeskuksen päiväaikaiseen toimintaan on tämän vuoksi kohdistunut painetta.

Tällä hetkellä kiireettömiä vastaanottoaikoja on vielä vaikea saada, mutta tilanne on korjautumassa. Lisämäärärahan vuoksi lääkäritilanne on parempi kuin aikaisemmin. Myös ensi vuosi näyttää terveyskeskuksessa lisämäärärahan vuoksi huomattavasti valoisammalta.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla