KSMPaimio

Lauantaina suuri buddhalaisjuhla

Temppelissä käyminen on tärkeää thaimaalaisille, kertovat muun muassa Khaimuk Laihinen (oik.) Yuphin Nukki (kolmas oik.) ja Yamonporn Hannula (vas. etualalla). Laihinen on asunut 14 vuotta Suomessa, Nukki 18 ja Hannula 15.

Littoisten thai-buddhalaistemppelissä vietetään lauantaina yhtä yhteisön suurista vuotuisista juhlista. Juhlassa munkeille viedään kukkia ja ruokaa, ja lisäksi syödään yhdessä thaimaalaista ruokaa.

– Me rukoilemme antamalla kukkia, kuvailee yhdistyksen puheenjohtaja Yuphin Nukki.

Thai-temppeli on ollut Littoisissa kolme vuotta, ja kaikki on mennyt yhteisöllä hyvin.

Helsingissä on vastaava thai-temppeli, ja lisäksi esimerkiksi Turussa on vietnamilainen buddhalaisyhteisö.

Jonkin verran thait ja vietnamilaiset järjestävät juhlia yhdessä, mutta muuhun yhteistyöhön rukoukset ja kulttuuri ovat liian erilaiset. Thai-buddhalaisilla ei esimerkiksi ole tekemistä suuren buddhalaistapahtuman kanssa, jossa Turun normaalikoulu on kymmenen päivän verran vietnamilaisten munkkiluostari.

Thai-yhteisöllä on yksi ongelma:  Suomessa on liian vähän thai-munkkeja. Surullisia ongelmia tulee, kun thaimaalainen kuolee mutta munkit eivät ehdi paikalle hoitamaan hautausta ja rukouksia.

Munkkien pienen määrän syynä on viisumiongelmat.

– Munkeilla on ollut vaikeuksia saada oleskelulupia Suomeen Thaimaasta, suree Nukki.

Lue lisää thai-buddhalaistemppelistä 26.7.2013 Kunnallislehdestä.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla