KSMPaimio

Uimakausi on parhaimmillaan

Eemeli Roiha ja Wille Jalava nauttivat hyppimisestä mereen. Harvaluodon rannassa on laiturin päässä niin syvää, että kunnon hypyt onnistuvat.

Kunnallislehti kävi testaamassa Paimion, Sauvon ja Kaarinan uimarannat, millaista niissä on. Onko pelastusvälineet näkyvissä, miltä tuntuu pohja, onko kaunista ja palveluita lähellä?

Kaikki uimarannat vaikuttivat sellaisilta, että toimittajakin olisi mielellään pulahtanut veteen. Toisaalta rantojen välillä oli suuria eroja, ja osalle rannoista oli vaikea löytää perille. Sarapistoa, Raadelman ja Voivalan rantaa sai etsiskellä kerran jos toisenkin, ennen kuin pääsi perille.

Sinilevä-tilanne on toistaiseksi erinomainen: sinilevää ei ole vielä löytynyt. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti.

Kun Kaarinan ympäristöpäällikkö Jouni Saariolta kysyy, osaavatko ihmiset varoa riittävästi sinileväistä vettä, saa yllättävän vastauksen.

– Sinilevistä on puhuttu viime vuosien aikana liikaakin. Niin kauan kuin sinileväpitoisuus on silmämääräisellä asteikolla 1 tai 2, ei ole mitään ongelmia uimisen kannalta. Vasta kun pitoisuus on 3, siellä ei kannata uida, mutta silloin veteen ei kukaan enää edes mene uimaan. Vesi muistuttaa silloin hernekeittoa väriltään ja laadultaan.

Kaarinan kaupunginpuutarhuri Ossi Vesalainen kertoo, että Hovirinnan rannalla käy parhaimpina päivinä 2500 kävijää päivässä. Luku on niin valtava, että ranta on luokiteltu EU-rannaksi.

Paimiossa on kaksi kaupungin uimarantaa, Sauvossa kolme, Kaarinassa viisi.

Uimarannoista löytyy lisää tietoa ja testituloksia 2.7.2013 Kunnallislehdestä.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla