KSMPaimio

Kuka alkaa luotsata Kaarinan Nuorisoteatteria?

- Jäsenmäärä on nyt runsas 30, kertoo Minna-Stiina Saaristo.

– Jäsenmäärä on nyt runsas 30, kertoo Minna-Stiina Saaristo.

Kaarinan Nuorisoteatterilla on muutoksia edessään, sillä 10 vuotta puheenjohtajana toiminut Minna-Stiina Saaristo on jättämässä pestinsä.

– Ensi vuoden olen luvannut hoitaa tätä, sillä seuraajasta ei vielä ole tietoa, Saaristo kertoo.
Murrosikäisten johtaminen turvallisesti ja onnistuneesti ei suju keneltä tahansa, ja lisäksi teatterin perustamisasiakirjaan on kirjoitettu, että jäsenistöä koulutetaan.

Teatterintekijöiden löytäminenkään ei ole helppoa. Juuri tällä hetkellä KaNuTe voi hyvin, toisin kuin vuosi sitten, kun tuleva jäsenmäärä oli vaarassa tipahtaa muutamaksi henkilöksi.
– Nuorisoteatterissa tulee aina jossain kohtaa se vaihe, kun osa häipyy ja tulee väistämätön sukupolvenvaihdos. Edellisen kerran näin iso muutos oli 2000-luvun vaihteessa.

Uusin näytelmä Vuosi nuoruudestani sai ensi-illan perjantaina 11.10.

– Meillä haetaan joka vuosi teatterikouluun, ja kun pääsee tekemään Vuosi nuoruudestani -näytelmän kaltaista rankkaa juttua, oppii samalla jotain olennaista teatterityöstä, Saaristo painottaa.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla