KSMPaimio

Lähes yhtä vaarallinen kuin hirvi

Vinhan Tilalla Ella Hjerp liikkui hevosen kanssa tavallisen henkilöauton viereen näytääkseen, miten valtava hevonen on autoon nähden. Hjerpin ratsu Lotte painaa noin 600 kiloa; naarashirvi painaa yleensä enintään 350 kiloa, uroshirvi 600 kiloa.

Vinhan Tilalla Ella Hjerp liikkui hevosen kanssa tavallisen henkilöauton viereen näytääkseen, miten valtava hevonen on autoon nähden. Hjerpin ratsu Lotte painaa noin 600 kiloa; naarashirvi painaa yleensä enintään 350 kiloa, uroshirvi 600 kiloa.

Suomessa on noin 75 000 hevosta, joista moni liikkuu kesällä myös oman pihapiirinsä ulkopuolella. Ratsastaminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, eli hevosilla on lupa liikkua myös yksityisteillä.
Joka vuosi tien päällä saattuu onnettomuuksia, kun tietämätön tai ylimielinen autokuski painaa hevoselle ja ratsastajalle auton äänimerkkiä tai kaasuttaa täyttä häkää heidän ohitseen.

Säikähtäessään hevonen on lähes yhtä vaarallinen kuin hirvi.

Tiedätkö sinä, miten ratsukko kuuluu ohittaa?

Lue lisää Kunnallislehdestä 18.07.2014

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla