KSMPaimio

Mökkimurtojen määrä lisääntynyt tänä vuonna huimasti

piirros_murtomiesnettLounais-Suomessa poliisille ilmoitettujen rikoslakirikosten (ilman liikennerikoksia) määrä laski hieman kuluvan vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Kasvua on kuitenkin esimerkiksi tietyissä omaisuusrikoksissa.
Vapaa-ajan asuntoihin kohdistuneiden murtojen määrä on kasvanut Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella 89 prosenttia, ja vapaa-ajan asuntojen murtoja on kirjattu yhteensä 189. Suurinta kasvu on ollut perinteisissä mökkikunnissa, mutta kasvua on ollut tasaisesti koko poliisilaitoksen alueella. Esimerkiksi Salon poliisiaseman alueella on tapahtunut 37 loma-asuntomurtoa enemmän kuin vuonna 2013 vastaavana aikana.
Paikkakuntakohtaisen kasvun taustalla saattaa olla se, että rikollisryhmä tehtailee pienellä alueella useita murtoja.
– Vapaa-ajan asuntojen korkea varustetaso tekeekin niistä yhä houkuttelevampia kohteita rikollisille, toteaa Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Tapio Huttunen.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla