KSMPaimio

Riippuu mistä katsoo ja miten

Tätä kirjoittaessa aurinko paistaa. Näyttää ihan siltä, että ulkona on oikeasti lämpimämpi keli kuin mihin tässä on viime viikot totuttu. Jos ennusteet pitävät paikkansa, niin heinäkuusta tulee vähitellen säiden puolesta kesäisempi.
Kyllä sitä on moni odottanutkin. Koleat kesäkelit ovat koetelleet hermoja, vaikka on niissäkin puolensa. Niinkuin elämässä aina. Juhannuksena pysyttiin paremmin pinnalla kuin vuosiin. Metsäpaloja ja grillaushaavereita on ollut vähemmän. Vanhempien ei tarvitse pelätä, että lapset saavat liikaa aurinkoa tai nitraatteja, kun ei tarkene olla ulkona ja tuon pahaisen makkaran grillaaminenkin on vähäisempää. Ai niin, eikä tarvitse olla koko ajan kantamassa vettä kukille tai leikkaamassa nurmikkoa! Paarmoja on vasta vähän!

Jos jokin on nyt hyvin tai huonosti, niin siitä voi olla varma, että kyllä se muuttuu.

Kyllä asioilla on puolensa. Ja yleensä on myös niin, että ajan myötä asiat pyörähtävät ihan toisennäköisiksi. Jos jokin on nyt hyvin tai huonosti, niin voi lohduttautua aina sillä, että kyllä se kuitenkin muuttuu.
Kesään ja tyypillisesti heinäkuisiin lomaviikkoihin media yhdistää monet valistusartikkelit, joissa painotetaan levon ja työn oikeaa suhdetta ja loman merkitystä jaksamiselle. Neuvotaan ihan konkreettisesti sulkemaan sähköposti ja työpuhelin, ja neuvotaan miten laskeutua lomaan ja miten sitten loman lopulla vähitellen totuttaudutaan taas työrytmiin. Ja perheen kanssa pitää muistaa ”laskeutua” siinä missä työnkin, eli pitää muistaa, että lomamoodi ei välttämättä käynnisty heti kun työpaikan ovi sulkeutuu vaan pienellä viiveellä. Pitäisi vähentää suunnittelua ja  jättäytyä enemmänkin  flow-tilaan – odotellen vaan elämyksiä ja kokemuksia ja antaen ajan kulua.
Ihan hyviä neuvoja varmaan, mutta jossain kohden nekin alkavat tuntua stressaavilta. Kun riittävästi miettii osaako rentoutua, taitaa oikeastaan jo jännittää.
Hyvä tai huono, riippuu mistä katsoo ja miten. Oma asenne ratkaisee! Maataan rantatuolissa, jos sopivasti sattuu, tai puuhaillaan sisällä jos sikseen. Mitä sillä nyt isommin väliä?
Hyviä lukuhetkiä heinälehtemme parissa!

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla