KSMPaimio

Eksyksissä kylttiviidakossa

Paimion Hiekkahelmen uimarannalle eivät ulkopaikkakuntalaiset helposti eksy, minkä olen omakohtaisesti jo pariin otteeseen todistanut eksyessäni uimapaikkaa et-
siessäni. Uimarannalla ei ole osoitetta, ja kaupungin nettisivuilla sen kerrotaan sijaitsevan vanhan ykköstien läheisyydessä, ”sementtivalimon kohdalta tie hiekkakuopille”. Mikä ihmeen sementtivalimo? Karttalinkki helpottaa sijoittamista, mutta siitä ei ole apua autolla suunnistaessa jos puhelimessa ei ole nettiyhteyttä. Ja vaikka kyseessä on kaupungin virallinen uimaranta, opastaa sinne tienvarressa vaatimaton kyltti ”uimapaikka”.
Hiekkatietä mutkitellessa epävarmuus saa vallan, koska ensimmäinen vastaantuleva kyltti kertoo paikan olevan pohjavesialue, jossa asiaton oleskelu, liikkuminen ja uiminen on kielletty. Seuraavassa kyltissä tosin lukee jälleen ”uimapaikka”, jonka alapuolella silti vieläkin varoitetaan pohjavesialueesta. Mitä kylteistä uskoa?

Kylttien ristiriitaisten viestien vuoksi ei ihme, jos alueen käyttö on ollut epäselvä paikkakuntalaisillekin.

Vasemman puoleisella tiellä on puomi ja ajoneuvolla ajo kielletty -merkki, oikealla opastetaan parkkipaikalle. Järkeilen, että pohjavesialueen kieltomerkki koskee siis vasemman puoleista tietä. Mutta siinä tapauksessa ensimmäinen kyltti on väärässä paikassa, koska nykyisellä paikallaan se tarkoittaisi koko aluetta. ”Asiaton oleskelu ja liikkuminen” ei myöskään asiaa kaupungilta kysyessäni ole kielletty missään alueella. Kaikkialla saa kävellä, ja siellä on, uimista lukuunottamatta, voimassa jokamiehenoikeudet. Kylttien ristiriitaisten viestien vuoksi ei ihme, jos alueen käyttö on ollut epäselvä paikkakuntalaisillekin.
Yhdyskuntateknikko Pekka Salon mukaan kylteissä on kirjavuutta viimeisten kolmenkymmenen vuoden ajalta. Hän ei lupaa kuitenkaan paikalle selkeämpiä opasteita. Sitä vastoin kun moottoriajoneuvolla ajokielto astuu voimaan syyskuun alussa, paikalle on tulossa mahdolisesti vielä yksi kyltti lisää.
Virallisten ja tulkinnanvaraisten, ja ristiriitaistenkin kylttien sijaan ehdotan, että joku tuo paikalle kyltin jossa lukee ”Hiekkahelmeen ajaminen ja siellä uiminen sallittua, muualla ei.”

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla