KSMPaimio

Led-valot tulevat kasvihuoneisiin

MTT Piikkiön erikoistutkijat Liisa Särkkä ja Kari Jokinen esittelevät led-valoja tutkimuskasvihuoneessa, josta kurkkusato on jo korjattu.

MTT Piikkiön erikoistutkijat Liisa Särkkä ja Kari Jokinen esittelevät led-valoja tutkimuskasvihuoneessa, josta kurkkusato on jo korjattu.

Led-valaistus yhdessä perinteisen HPS-valaistuksen kanssa voi parantaa kasvihuonekasvien satoa selvästi, selviää Piikkiön MTT:n loppusuoralla olevasta tutkimuksesta, jossa tutkittiin kurkun viljelyä kasvihuoneessa.

Ledit eivät tuota lämpöä, joten erityisen hyödyllisiä ne ovat keväisin.
– Silloin lämpösäteilyä on jo riittävästi mutta valoa ei, erikoistutkija Liisa Särkkä kertoo.

Ledejä käytetään Suomessa vielä melko vähän niiden korkean hinnan vuoksi.
– Hinnat voivat parissa vuodessa kuitenkin jopa puolittua. Uskon, että viiden vuoden sisällä led-valot korvaavat jo HPS-valoja kasvihuoneviljelyssä Suomessa, erikoistutkija Kari Jokinen toteaa.

Lue lisää Kunnallislehdestä 26.8.

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla