KSMPaimio

Maakunnallinen tuulivoimakaava vahvistettiin

nettiin_tuulivoimaaKulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on 9.9. vahvistanut Varsinais-Suomen tuulivoimavaihemaakuntakaavan, jossa on osoitettu Varsinais-Suomessa maakunnallisesti merkittävät tuulivoimatuotantoon soveltuvat alueet manneralueilla ja rannikon suurilla saarilla.
Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuusto hyväksyi vaihemaakuntakaavan 10.6.2013. Kaava vahvistettiin maakuntavaltuuston hyväksymässä muodossa lukuun ottamatta valituksen perusteella poistettua Salon Järvenkylän tuulivoima-aluetta. Maakuntavaltuuston päätöksestä tehdyt viisi muuta valitusta ympäristöministeriö hylkäsi.
– Vahvistettu tuulivoimatuotantoa ohjaava vaihemaakuntakaava tulee nähdä merkittävänä mahdollisuutena uusiutuvan energiantuotannon lisäämiseksi Varsinais-Suomessa, toteaa maakuntajohtaja Juho Savo.
– Paine tuulivoimatuotannon kehittämiseen on myös Varsinais-Suomessa lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. Useita hankkeita on vastustettu ja koko tuulivoima on saanut varsin negatiivisen leiman. Vahvistunut maakuntakaava tuo toivottavasti selkeyttä tähän keskusteluun, jatkaa suunnittelujohtaja Heikki Saarento.
– Maakuntakaavan osoittamat parhaiten tuulivoimatuotantoon soveltuvat alueet mahdollistavat merkittävän tuulivoimarakentamisen kasvun samalla huomioiden ympäristön arvot ja muun maankäytön. Maakuntakaavan selvitykset antavat hyvät peruslähtökohdat kunnille tuulivoima-alueiden jatkosuunnitteluun, arvioi luonnonvarasuunnittelija Aleksis Klap.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla