KSMPaimio

Tunnistatko taiteilijat ja käsityön tekijät?

Arkistojen aarrekammioista löytyi kuvia käsityön ja taiteen tekijöistä ja harrastajista sekä taideteoksista.

Tätä Kaj Stenvallin maalausta ei ole usein näkynyt julkisuudessa. Stenvall asui Sauvossa parikymmentä vuotta ennen 2000-lukua.

Tätä Kaj Stenvallin maalausta ei ole usein näkynyt julkisuudessa. Stenvall on asunut aiemmin Sauvossa, parinkymmenen vuoden verran.

Kaarinalaisen Tom of Finland -taiteilijan homoeroottiset postimerkit tulivat myyntiin maanantaina, ja ne ovat osoittautuneet Suomen Postin kaikkien aikojen suosituimmaksi postimerkiksi. Postin mukaan ne ovat saaneet huomiota enemmän kuin mikään muu postimerkki maailmassa aiemmin. Kunnallislehden vanhoista arkistoista ei löytynyt hänestä materiaalia, mutta sen sijaan käsiin osui kuva Tom of Finland -henkisestä, harmonisesta maalauksesta. Sitä ei ole maalannut Touko Laaksonen vaan Kaj Stenvall. Taulu on vuodelta 1980. Kuuluisia ankka-taulujaan Stenvall alkoi maalata vasta 1980-luvun lopulla. Taulu on nimeltään Lähestyminen, eikä sitä löydy Stenvallin kotisivuilta, vaikka hän on ladannut sinne myös ankka-aikaa edeltäviä töitä.

Tunnistatko kuvan pirtanauhan tekijät? Vastata voi tänne verkkosivuille, Facebookkiin tai toimituksen sähköpostiin.

Tunnistatko kuvan pirtanauhan tekijät? Vastata voi tänne verkkosivuille, Facebookkiin tai toimituksen sähköpostiin.

Lisäksi arkistoista löytyi runsaasti perinteistä taidetta ja käsityötä. 1985 on kuvattu pirtanauhan tekijöitä Paimiosta.

Piirustuskerholaistenkaan nimiä ei ollut merkitty mukaan. Löytyykö kuvasta tuttuja?

Piirustuskerholaistenkaan nimiä ei ollut merkitty mukaan. Löytyykö kuvasta tuttuja?

Vuodelta 1986 löytyi kuva piirustuskerholaisista.

Sauvon kädet -ryhmä aloitti toimintansa 1980-luvulla.

Sauvon kädet -ryhmä aloitti toimintansa 1980-luvulla.

Sauvon kädet -ryhmän väkeä Kunnallislehti on kuvannut muun muassa vuonna 1988. Sauvon kädet -nimen alla on tehty taidetta ja käsitöitä vuodesta 1985.

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla