KSMPaimio

Omaishoito paikkaa laitoshoitoa

Kuluvalla viikolla vietetään valtakunnallista omaishoitajien viikkoa, ja teemaa pidetään esillä myös paikallisesti. Kuntsari kävi tapaamassa Rasa ja Elja Korhosta Paimiossa. Rasa on hoitanut Eljaa nyt kuusi vuotta.

Paimiossa on noin 75–80 omaishoidon tukea saavaa. Hoidettavista suurin osa, noin kaksi kolmasosaa on yli 65-vuotiaita.
Paimiossa SPR on tukenut omaishoitoa kuusi vuotta. Kaarinassa ja Salossa toimii Omaishoitajat ja läheiset ry:n paikallisyhdistykset.
Tukimuotoja on monenlaisia, ja esimerkiksi Rasa ja Elja Korhosen perheessä Paimiossa käy viikottain SPR:n vapaaehtoinen ystävä, joka kävelyttää Eljaa ulkona.

Omaishoidon merkitys kuntatasolla on suuri. Yksilöille se antaa mahdollisuuden olla kotihoidossa niin pitkään kuin suinkin. Yhteiskunnalle omaishoitajat säästävät pitkän pennin.

sormetnetti

Lue lisää 25.11.2014 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla