KSMPaimio

Mikä on, kun ei Föli toimi Paimiossa?

Muutamat paimiolaiset ovat kyselleet närkästyneinä, miksi Paimio ei ole jo nyt mukana Turun seudun joukkoliikenteessä Fölissä. Paimion mukanaolo ei kuitenkaan ole ollut vielä alkuvaiheessa mahdollista.
Jos Paimio päättää liittyä Föliin, ei se vieläkään käy käden käänteessä. Tarvitaan lakimuutos. Tällä hetkellä Föli-kunniksi on määritelty vain Turku, Kaarina, Lieto, Raisio, Naantali ja Rusko. Näiden kuntien muodostamalla alueella bussikyydin hinta on matkan pituudesta riippumatta kolme euroa.
– Nopein mahdollinen muutosaikataulu olisi sellainen, että Paimio liittyisi Föliin vuoden 2017 alussa. Realistisempi ajankohta on kuitenkin vuoden 2018 alku. Eli jonkinlainen väliaikainen ratkaisu tarvitaan joka tapauksessa – päädytään föliin tai ei, toteaa Paimion hallintojohtaja Jaana Hölsö.

Paimion kaupunginhallitus tutustui liikenneasioihin keskiviikko-illan kokouksessaan.
Hölsön mukaan Paimiolle koituvat kustannukset on mahdollista pitää nykytasolla ainoastaan siinä tapauksessa, että unohdetaan Föli ja ollaan valmiita tinkimään nykyisestä palvelutasosta.
Viime kesänä palvelutaso laski selkeästi noin puolentoista kuukauden ajaksi. Paimioon ajettavien vuorojen määrä väheni dramaattisesti heti seudullisen Föli-joukkoliikenteen alkaessa 1. heinäkuuta. Paimion kannalta ikävä tilanne jatkui koulujen alkamiseen saakka.

Lue lisää 19.12. 2014 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla