KSMPaimio

Varovasti joululiikenteessä, ja muutenkin

Varsinais-Suomen poliisilaitos muistuttaa varovaisuudesta joululiikenteessä. Poliisi toivoo malttia ja kohteliaisuutta joululiikenteeseen, jotta kaikki pääsisivät turvallisesti perille nauttimaan joulurauhasta läheistensä kanssa.

Turvallisen joululiikenteen kulmakivet ovat samat kuin muulloinkin liikenteessä.

– Ajonopeuksien sovittaminen nopeusrajoitusten ja olosuhteiden mukaisesti, turvalaitteiden käyttäminen sekä selvä ja virkeä kuljettaja, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta toteaa.

Talviset ja vaihtelevat kelit ovat jo itsessään haastavia. Lumisella ja jäisellä tiellä ajoneuvon pysähtymismatka 80 km tuntunopeudella on noin 90–190 metriä eli yli 100 metriä pidempi kuin täysin pitävällä kelillä. Pimeys ja mahdollinen lumisade vaikeuttavat havaintojen tekemistä liikenteessä.

– Tällaisissa olosuhteissa ajettaessa korostuu riittävän etäisyyden pitäminen edellä ajavaan ajoneuvoon. Lisäksi ennakoivalla ajotavalla saamme pelivaraa liikenteen ääritilanteisiin, jotka voivat syntyä myös meistä itsestämme riippumatta, Ajaste muistuttaa.

– Kun ajamme liikennevirran mukana, varaamme matkaan riittävästi aikaa ja jätämme turhan kiirehtimisen pois, vähentyy myös ohittamisen tarve, Ajaste muistuttaa.

ajovistanettiin

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla