KSMPaimio

Hups, taisi käydä vanhanaikaisesti

”Aika ajoin kritisoidaan, että on vanhakantaista, kun kunnat ja kaupungit rakentavat yrityksille seiniä. Faktaa on kuitenkin, että tiloja tarvitaan – ja myös koneita ja laitteita.”
Näin totesi Kunnallislehden haastattelussa syyskesällä 2012 Mesera-Groupin silloinen toimitusjohtaja Pasi Poranen. Kuukautta, paria aikaisemmin Paimion kaupunki oli Yrityskehitys-yhtiönsä kautta järjestänyt miljoonan euron suuruisen rahoituksen Meseran uudelle kokoonpanohallille.
Takaajan ja lainoittajan roolissa kaupunki oli yhtiöineen ollut Meseran kohdalla jo pari kertaa aikaisemminkin. Myönnettyjen lainatakausten yhteissumma kohosi kesällä 2012 jo yli viiteen miljoonaan euroon.
Vanhanaikaista tai ei, mutta ainakin riskialtista. Ei tarvitse olla mikään talouden asiantuntija tietääkseen, että metalliteollisuus on suhdanneherkkä ala. Varsinkin täällä Pohjois-Euroopassa, jossa työvoimakustannukset ja hyvinvointi ovat korkealla tasolla.
Paimion kaupunginvaltuusto oli kuitenkin optimistinen. Vaikka laskusuhdanne oli jo alkanut, valtuutetut luottivat lujasti siihen, että tulevaisuus on Paimiolle ja Meseralle suopea.
Paimion kaupunginhallituksen tuore puheenjohtaja Jarkko Kallio (kok.) on yhä melko toiveikas. Onhan Meseralla edelleen toimintaa Wattitiellä. Ja jos käy niin ikävästi, että Meseran vaikeudet syvenevät, löytynee tiloille uusi ottaja.
– Uskon niin, sillä kyseessä on kohtalaisen moderni ja hyvä kiinteistömassa. Jos tila tyhjenisi, en laittaisi sitä heti myyntiin. Täytyisi vain jonkin aikaa kestää tukitoimia, hän sanoo viitaten lainojen korkoihin ja lyhennyksiin.
Mesera Cranes Finland Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Ilkka Nikkilä korostaa, että hänen edustamansa yhtiö ei ole se taho, joka takavuosina solmi Paimion Yrityskehityksen kanssa lunastusvuokrasopimuksia. Kyseinen yhtiö on S W Holding Oy, jonka puikoissa on Timo Ekman.
Ekmanin mukaan vanha Mesera jakautui jokin aika sitten ”alas ajettavaan osioon ja kehitettävään osioon”. Nykyinen Mesera Cranes Finland edustaa kehitettävää osiota, kun taas Paimion Yrityskehityksen saatavat ovat uinuvaa osiota tuudittelevan S W Holdingin vastuulla.
Tai olivat. Nythän lunastusvuokrasopimus on purettu, kun yhtiö laiminlöi maksuvelvoitteensa.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla