KSMPaimio

Vauva turvakaukalossa alusta lähtien

Vauvan kanssa autoillessa turvallisuus on ykkösasia ja turvaistuin onkin yksi ensimmäisiä ostoksia autoilevassa vauvaperheessä. Turvaistuimen voi ostaa käytettynä – kunhan tuntee sen historian. Kannattaa myös tutustua istuimen käyttöön ennen h-hetkeä.

“Kanna kotiin saakka, kevyt kallis taakka…” Tuttu lastenlaulu muistuttaa siitä, että pieni vauva on kevyt mutta korvaamaton kyytiläinen. Vastasyntyneen kanssa on monelle jännittävää lähteä autolla liikenteeseen ja turvaistuin onkin yksi ensimmäisistä hankinnoista vauvaperheessä.

Vauvat autoilevat turvakaukalossa, joka kiinnitetään penkkiin joko telakalla tai turvavöillä. Kaukalossa lapsi lepää puolimakaavassa asennossa kuin kupissa.

Suomessa saa myydä vain E-tunnuksella merkittyjä turvaistuimia. Tunnus takaa istuimen olevan EU-alueen standardien mukainen. Turvaistuimen on oltava mieluusti myös alle viisi vuotta vanha. Valmistusviikon ja -vuoden voi tarkistaa istuimen rungosta.

Teksti ja video: Deski.fi

[su_youtube url=”http://youtu.be/cq5dthZqQqQ”]

 

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla