KSMPaimio

Nyt on taidon ja käsityön viikko!

Taidon ja käsityön viikkoa vietetään 13.-19.4. Taitojärjestö, Tekstiiliopettaja- ja Teknisten aineiden opettajien liitot haluavat nostaa teemaviikolla käsityön arvostusta ja innostaa ihmisiä käsillä tekemiseen. Tänä vuonna viikon teemana ovat pitsit. Taitojärjestön taito- ja käsityökeskuksissa ympäri Suomen järjestetään monia käsityön tapahtumia, avoimia ovia, lyhytkursseja ja tempauksia.

Perinteiset kädentaitotekniikat ovat tulleet yhä suositummiksi, minkä huomaa erityisesti työväen- ja kansalaisopistojen kurssivalikoimista.
– Kun vaatteita tuodaan enemmän ja enemmän halpatuontimaista, vastapainoksi on noussut tämä itse tekemisen ja laadukkaiden tuotteiden arvostus, sanoo piikkiöläinen kädentaitojen opettaja Ulla-Maija Vuorinen. Parhaillaan hänellä on alkamassa Kaarinan kansalaisopistolla, Piikkiön yhtenäiskoululla pidettävä tinalankapunontakurssi, jossa tehdään tinalankapunoksilla koristeltuja poronnahkaisia rannekkeita. Tällaiset käsityöt olivat suosittuja saamelaisten keskuudessa 1600-luvulta 1800-luvulle.
Viikolla kannustetaan ihmisiä myös järjestämään omia pop up -tapahtumiaan, viemään käsityöharrastusta työ- ja opiskelupaikan kahvitauolle tai ideoimaan muuta teemaan sopivaa.
Taidon ja käsityön teemaviikkoa vietetään vuosittain huhtikuussa ja se sijoittuu aina viikolle, johon osuu 14.4. eli Taito-nimen nimipäivä. Print
Lisätietoja: taito.fi/toimintaa/taidon-ja-kaesityoen-viikko/

 

Lue lisää 14.4.2015 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla