KSMPaimio

Kokoontuva nuoriso etsii paikkaansa

Olen työskennellyt vasta vähän aikaa Paimiossa Kunnallislehden toimituksessa, mutta korviini kantautui jo huhu mellastavasta nuorisosta. Paimiolaisnuoret viettävät kuulemma iltoja ja öitä urheilupuiston ja jäähallin lähistöllä sijaitsevalla parkkipaikalla ja leikkipuistossa. Ilkivallanteot ovat huhujen mukaan yleisiä ja lähes jokaviikonloppuisia, kuten tämän Kunnallislehden Leikkipaikat vaativat jatkuvaa tarkkailua ja huoltoa -artikkelissa tulee ilmi.

– Nuorison kutemavietti on kova, taisi joku asiaa kommentoida toimituksessa.

Ymmärtäähän sen. Jos joku paikka kaupungissa on ”in”, varmasti lähes jokainen kylän nuori sieltä myös löytyy. Onhan paikan päällä myös naapurin Liisa, lähes puolet omasta yläkoululuokasta, (lukuunottamatta niitä, joiden vanhemmat ovat raahanneet mukanaan saaristoon mökille) ja tietenkin se oma ihastuksen kohde.

Ajatellaan positiivisesti. Vanhemmat ainakin suurella todennäköisyydellä tietävät, mistä heidän jälkikasvunsa löytyy iltaisin. Teini-ikäisille on valitettavan vähän tekemistä viikonloppuisin Paimion kokoisessa kaupungissa. Ikää on liian vähän baariin pääsemiseksi mutta liikaa siihen, että viihtyisi kotisohvalla vanhempien välissä televisiota katsellen. Nuoret löytävät tapansa ja paikkansa kokoontua joka tapauksessa.

Toki jokaisen vastuullisen vanhemman velvollisuus on muistuttaa omaa jälkikasvuaan hiekkalaatikon pelisäännöistä. Jos ulkona liikutaan suurella porukalla, on pidettävä järki päässä. Omaisuuden rikkominen ja ilkivalta ovat rikos, johon ei pidä syyllistyä, vaikka joukossa tyhmyys tiivistyykin. Suodaan nuorille kuitenkin mahdollisuus viettää aikaa yhdessä, kuten jokainen meistä on aikanaan varmasti tehnyt.

Voisiko kaupunki, yritykset tai yhdistykset tulla vastaan jollakin tavalla tässä tapauksessa? Kuka keksisi nuorille kesätekemistä, jossa voisi sekä purkaa ylimääräistä energiaa että tavata vapaasti muita nuoria liiallista häiriötä tai mielipahaa aiheuttamatta?

Ina Virtanen

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla