KSMPaimio

Petri Laaksonen konsertoi Sauvossa

petri_laaksonenSauvolaissyntyisen laulaja-lauluntekijä Petri Laaksosen muistoissa siintävät yhä lapsuuden kesät kotiseudulla.
–Sarapiston uimakoulu oli kesän odotetuin tapahtuma, jossa kävin aina 8-vuotiaaksi asti. Se todella liittyi Sauvon kesään, hän muistelee.
Laaksonen asui Sauvossa 9-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen muutti perheensä kanssa Paimioon, jossa asui lukion loppuun. Lukion jälkeen opinnot jatkuivat, tähtäimessä ura ala-asteen opettajana, mutta suunnitelmat kuitenkin muuttuivat.
–Musiikin tekeminen vei ihanasti mukanaan ja harrastuksesta tuli työ, hän tiivistää.
Meri on aina ollut Petri Laaksoselle tärkeä. Merta lähelle hän pääsee rentoutuessaan omalla mökillään Paraisilla. Mökkikaupat tehtiin vuonna 1998, ja mökistä on muodostunutkin varsinainen henkireikä.
–Meri edustaa minulle vapautta ja luovuutta. Sävellän jopa mökillä, Laaksonen kertoo.
Sävellys vaatii Laaksosen mukaan eristäytymistä ja yksin omassa rauhassa puurtamista. Kotioloissa saattaa tulla työskentelyyn keskeytyksiä. Siksi mökki tarjoaa työlle autenttiset olosuhteet.
–Mökki tarjoaa näköalan Peimarin ja Sauvon suunnalle. Karunan kirkkokin melkein näkyy horisontissa, Petri Laaksonen luonnehtii.
Karunan kirkko onkin osaltaan mukana Petri Laaksosen kesäsuunnitelmissa, sillä hän esiintyy siellä tämän viikon sunnuntaina, Taas kun ilta saa ja meri laulaa -konsertin tiimoilta. Samankaltainen kirkkokonsertti toteutettiin jo vuotta aiemmin.
–Viime vuonna järjestetty konsertti oli elähdyttävä. Tapasin siellä tuttuja vuosikymmenten takaa. Ilta oli minulle hyvin erityinen ja toivottavasti myös kuulijoille. Nyt minulle tarjoutui mahdollisuus konsertoida samassa paikassa uudestaan.

Lue lisää 23.6.2015 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla