KSMPaimio

Alpakoiden agilityä maatilapäivillä

caneli4Paimiossa sijaitsevalla Nurmelan alpakat -nimisellä tilalla asustaa yhdeksän alpakkaa. Yksi heistä on kaksivuotias Caneli, joka sai aikanaan nimensä Kunnallislehden äänestyksen kautta. Alpakoiden omistajan sekä hoitajan Sanna Sillanpään mukaan alpakoiden hankkiminen tilalle alkoi siitä, kun hänen äitinsä kiinnostui niiden villasta.

-Itseäni kiinnosti erityisesti harrastuspuoli, Sillanpää kertoo.

Perheellä oli aiemmin ollut tilallaan lehmiä, joiden pitämisen jäätyä ottivat he tilalle alpakoita, joita nyt on jo pidetty kymmenen vuotta. Nurmelan alpakat juhliikin kymmenvuotista taivaltaan 25. heinäkuuta maatilapäivän merkeissä. Tilalla on kyseisenä päivänä avoimet ovet, grillausta, kahvitusta ja alpakat kisaavat estekilpailun, johon myös Caneli osallistuu ensikertalaisena.

Vaikka idea esteitä hyppivistä alpakoista saattaa tuntua hassulta, on kyseessä kuitenkin oikea harrastus. Alpakoille järjestetään estekilpailuja Suomessa.

-Viime kisoissa Helsingissä oli 40 osallistujaa, Sanna Sillanpää kertoo.

Sillanpään 11-vuotias alpakka Kreeta on jo suomenmestari lajissaan. Kaksivuotias Caneli on nyt päässyt mestarin oppiin ja harjoittelee itsekin tulevia maatilapäivän kisoja varten.

-Kaikista alpakoista ei ole agilityyn, sillä kaikkia ei laji huvita, Sanna Sillanpää selvittää.

Lue lisää 10.7.2015 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla