KSMPaimio

Karunan kesämökkiläisten onni

 

rantolanpuoti2Päivittäistavarakauppa ry:n mukaan kyläkauppojen tehtävä on turvata palvelujen säilymistä kylissä. Viime vuonna perinteisiä kyläkauppoja oli Suomessa 311 kappaletta, kun vuonna 2004 niitä oli 634, noin puolet nykyistä enemmän. Yksi useita erilaisia palveluja tarjoava kyläkauppa löytyy Karunasta.

-Meiltä löytyy tavaraa vaatteista kaasupulloon, Rantolan Puodin omistaja Anne Rostén toteaa.

Vuonna 1923 perustettu puoti on nyt kahdeksatta kesää Rosténin omistuksessa. Kyläkaupan perustaminen ei tosin ollut hänen alkuperäinen ideansa.

-Olen entisöijä ja verhoilija ja halusin itselleni verstaan. Tulinkin yllättäen tehneeksi kaupat ja perustaneeksi puodin, Rostén nauraa.

Puoti venyy kesämökkiläisten ruokakaupasta Karunassa vakituisesti asuvien kantakahvilaksi kotiruokalounasta unohtamatta. Puodin vieressä sijaitsevassa Kievarissa Rostén järjestää viikonloppuisin karaokea ja toisinaan paikalla on esiintyjä.

Omistaja Anne Rosténin suosikki ylitse muiden on Rantolan Puodissa sijaitseva pieni kahvila.

-Kahvila on lempi lapseni. Tein juuri aamulla mansikkakakun kahvilaa varten, mutta se katosi välittömästi vitriinistä asiakkaan mukana, hän kertoo.

Lue lisää 3.7.2015 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla