KSMPaimio

Puku ja kampaus kotipaikkakunnalta

 

Jenny Sainio (vas.) ja Saara Talvo (keskellä) esittelevät suunnittelemaansa kierrätysmateriaaleista valmistettua pukua Riikka Juntuselle. Juntunen haluaa lähteä Linnan juhliin salolaisessa puvussa ja kampauksessa. Kuva: Marko Mattila

 

Vau! huudahti salolainen Riikka Juntunen avattuaan kutsun Linnan juhliin. Sen jälkeen hänelle valkeni, että hän on enemmän tuulipukukansaa.

Itseään impulsiiviseksi ihmiseksi luonnehtiva Suomen Vammaisurheilu ja liikunta ry:n toiminnanjohtaja ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi, vaan soitti Saloon ja kysyi, ottaisivatko salolaiset Saara Talvo ja Jenny Sainio iltapuvun tehtäväkseen.

– Halusin kierrätettyä materiaalia, Juntunen paljastaa.

Hänelle on itsestään selvää, että puku on salolainen ja samoin kampaus. Sosiaalinen nainen laittoi kutsukorttinsa heti nähtäville Facebookiin, jota kautta kampauksen tekijäksi löytyi Juntusen harrastuskaveri naisten kuntokoripallosta, Mirka Mäkynen.

KUTSU ON YHTEINEN JUTTU

Työnsä puolesta Juntunen saa matkustaa paljon, ja työn kautta hän on halunnut myös arvokkaaseen juhlapukuunsa symboliikkaa.

– Jokainen urheilija on uniikki, hän muistuttaa kehitysvammaisten urheilutapahtumasta, jonne sisujengiläiset osallistuivat viime kesänä.

Kesän urheilutapahtumaa muistellessaan Juntunen sai idean, että puku tehdään kolmesta eri materiaalista. Se symboloi samalla niin sanottua Downin oireyhtymää, joka johtuu yleensä 21. kromosomipariin liittyneestä kolmannesta kromosomista.

Juntunen tunteekin edustavansa juhlissa työnsä kautta laajaa joukkoa.

– Olen saanut tosi paljon kommentteja, että tämä on tosi mukava juttu ja myös meidän yhteinen juttu, hän kuvailee.

 

Juttu Riikka Juntusen ennakkotunnelmista on julkaistu Salon Seudun Sanomissa.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla