KSMPaimio

Kaarina-Teatteri muovaa Kurjat puhedraamaksi

K04Kaarina-Teatteri on saanut valmiiksi kunnianhimoisen hankkeen. Teatteri tuo lavalleen Victor Hugon maailmankuulun klassikkomusikaalin Kurjat, sovittaen sen puhedraamaksi.  Minna-Stiina Saaristo-Vellingin ohjaama ja dramatisoima esitys saa ensi-iltansa 11. maaliskuuta. Näytelmä ei syntynyt kuin itsestään, vaan vaati pitkän pohdinnan, ennen kuin ideasta tuli totta.
– Kurjat on tunnettu musikaali. Emme kuitenkaan teatterina saisi välttämättä oikeuksia esittää sitä, sillä meillä on esimerkiksi väärän kokoinen näyttämö. Päädyimme kuitenkin ideaan esittää se puhedraamana. Aloin etsimään sille käsikirjoitusta, mutta sellaista ei löytynytkään. Sitten muistin meille Amadeustakin ohjanneen Minna-Stiinan ja soitin hänelle ja kerroin ideasta kirjoittaa käsikirjoitus itse, puheenjohtaja Hannu Pajunen kertoo.
Kolme vuotta sitten syntynyt idea hautautui hetkeksi, mutta tuli esiin myöhemmin uudestaan.
– Hannu toi minulle 2057 sivua Victor Hugon alkuperäistä suomennettua tekstiä, jotka piti typistää noin 70-sivuiseksi näytelmäksi, Minna-Stiina Saaristo-Vellinki kertoo.
Hänen mukaansa työhön oli kuitenkin mukava ryhtyä, sillä projekti oli samanaikaisesti sekä kauhea että kiehtova.
– Pyhitin kokonaisen kesän käsikirjoittamiselle Turun Teatterisäätiön tarjoaman apurahan voimin. Aurinko paistoi ulkona ja minä olin hautautuneena kammiossani kirjoittaen, Saaristo-Vellinki nauraa.
Vaikka 2057 sivuun mahtui paljon turhaa, löytyi sen joukosta suoranaisia timanttejakin.
– Välillä tekstiä lukiessa sydän nytkähti ja silloin ymmärsin, miksi Kurjat on niin rakastettu. Se on kaunis ihmisluonnon kuvaus.

Lue lisää 8.3.2016 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Arkistot

Muualla