KSMPaimio

Tilaa pelastaa ja pelastua?

Iltapäivällä tuli pitkä poliisitiedote peräänajosta moottoritiellä Halikossa. Kuljettaja nukahti ja törmäsi raskaan ajoneuvon perään.
Moottoritien liikennekeskus pudotti nopeusrajoitukset ja sytytti onnettomuudesta varoittavat infokyltit. Itse onnettomuuspaikka ja pelastustyöt suojattiin jotta poliisilla ja pelastushenkilöstöllä olisi turvallista tilaa tehdä työnsä.
Tänään parisataa metriä ennen kolaripaikkaa oli poliisiauto hälytysvilkut kytkettynä ja nopeusvalvontatutka päällä. Aitiopaikalla olleen poliisin huomiot ihmisten toimista kertovat piittaamattomuudesta ja ajattelemattomuudesta.
”Kuusikymppiäkin oli vähän liian lujaa, jos satuit tänään ajamaan tilausajobussia tai tukkirekkaa. Ja sataakahtakymppiä ohi kohauttaessasi käsityksemme tietystä saksalaisesta automerkistä taas vain vahvistui. Emme päässeet perään kun oli se onnettomuus siinä käsillä, vaikka mieli kyllä hieman teki.
Älä pysähdy kuvaamaan kännykällä, äläkä ainakaan kuvaa ajaessasi. Se ei palvele ketään, kaikkein vähiten se palvelee onnettomuuden uhrien yksityisyyttä.
Niiden raatokuvien somettamisesta varsinkaan ei ole kenellekään hyötyä tai iloa, vaikka ne Sinulle sattuisivatkin olemaan ainutlaatuinen elämys.
Me siellä kaistalla vilkkujen ja kaiken muun seassa toivoisimme että meidän työpaikkamme ohitettaisiin suurta varovaisuutta, riittävää etäisyyttä, ja riittävän alhaista nopeutta ja sujuvuutta noudattaen. Me olemme Sinunkin vuoksesi siellä töissä, monesti aika pahassa paikassa. Se on vähintä mitä Sinäkin voit loukkaantuneiden hyväksi tehdä silloin kun me olemme jo työssämme, auttamassa lähimmäistäsi.”
Toivottavasti luit ajatuksen kanssa ja tiedät, miten et toimi.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla