KSMPaimio

Apua nopeammin onnettomuuspaikalle

Monen kesäloma alkoi juhannuksesta, ja elämässä alkaa rentoutumisen ja akkujen lataamisen aika. Työkiireiden unohtuessa kannattaa kuitenkin pysyä valppaana. Kesällä Suomessa tapahtuu muita vuodenaikoja enemmän onnettomuuksia. Hätätilanteisiin on syytä varautua jo etukäteen.
Kesäisten viikonloppujen jälkeen saamme lukea lehdistä uimarien ja veneilijöiden onnettomuuksista tai eksyneistä marjastajista. Myös musiikkifestivaaleilla tapahtuu loukkaantumisia, ja lämpö itsessään aiheuttaa sairauskohtauksia. Juhannuksen lähestyessä aina toivoo, että ihmiset osaisivat ottaa keskikesän juhlan vastaan rauhallisesti. Tänä vuonna uuden viikon alkaessa ja aamun lehteä lukiessa tilanne oli kuitenkin surkea – neljätoista ihmistä kuoli juhannuksena. Viisi kuoli liikenteessä ja yhdeksän hukkui vesillä. Viime vuonna vastaava juhannuksen kuolonuhrien määrä oli neljä ja sitä edellisenä vuonna yksi.
Tekniikka on kehittynyt ja samalla ihmisten hengen pelastamista yritetään nopeuttaa. Hätäpuhelua soittaessa tärkeää on tietää tarkka osoite ja sijainti, johon apua tarvitaan. Uusi tehokas tapa välittää sijainnin koordinaatit on soittaa hätäpuhelu ilmaisen 112 Suomi -mobiilisovelluksen avulla, joka on helppo ladata omaan matkapuhelimeen. Näin ollen soittajan sijainti välittyy suoraan eteenpäin, vaikka ei tarkalleen tietäisi, missä on.
Puoli miljoona ihmistä on jo ladannut kyseisen sovelluksen, ja hätäkeskukset vastaanottavatkin kuukausittain jopa 2500 sovelluksen kautta soitettua puhelua. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta tänäkin kesänä!
Ina Virtanen
P.S. Latasin itsekin 112-sovelluksen puhelimeen ja mieleni huojentui. Uskallan lähteä marjaan tai sieneen ehkä tulevaisuudessa vähän pidemmällekin metsään, sillä minut on eksyessä helpompi löytää.

One Response to Apua nopeammin onnettomuuspaikalle

  • Samalla lopetetaan pelastushelikopterin lennonjohto Turussa yöllä joten Saaristomerelle päivystetään Helsingistä. Lentoaika hätäpaikalke on siten lähes tunnin pitempi. Näpyttele siinä älykonettai apua odotellessasi.
    Jälkeen osoitus siitä, miten digihuuman lamaannuttamat aivot saadaan ihailemaan halpoja kännykkäkikkoja ja unohtamaan varsinaisen substanssin.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla