KSMPaimio

Leväseuranta alkoi jo

Leväseuranta on alkanut ja jatkuu taas syyskuun loppuun. Lounais-Suomessa sinilevien vakioseuranta koostuu 38 havainnointipaikasta, joista 18 sijaitsee sisävesi- ja 20 merialueilla. Seuranta tuottaa arvokasta tietoa vesistöjen rehevöitymistilanteesta ja sen kehityksestä.
Vakiohavainnoijat arvioivat havaintopaikkojen levätilanteen viikoittain neliportaisella asteikolla (0-3) vedessä näkyvä levän mukaan.  Havainnot Lounais-Suomen levätilanteesta kootaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa. Niiden pohjalta julkaistaan tiedote levätilanteesta joka torstai klo 15 mennessä (www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi > Levätilanne). Lisäksi Suomen Ympäristökeskus (SYKE) julkaisee valtakunnallisen leväkatsauksen torstaisin klo 13 mennessä Levätilannekatsaukset (syke.fi).
Levähavainnot tallennetaan myös Järvi-Meriwiki -palveluun, joka on Suomen Ympäristökeskuksen perustama tietokanta Suomen järvi- ja merialueista (www.jarviwiki.fi). Sinne voivat kirjata havaintojaan myös yksityishenkilöt, joko kirjautumalla palveluun tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta https://www.jarviwiki.fi/havaintolahetti/. Havainnosta voi myös soittaa numeroon 0295 022 530.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla