KSMPaimio

Paimiosta puuttuu vetonaula

Kuvittele pimenevä kesäilta Paimionjoen rannassa. Ihmiset ovat saapuneet läheltä ja kaukaa kuuntelemaan monenkirjavan artistikattauksen soittoa. Tapahtumalle pyhitetyt pop up -ravintolat tarjoavat paikallisten maanviljelijöiden tuottamaa lähiruokaa. Myöhemmin sydänyöllä ihmiset pääsevät tunnelmoimaan Paimionjoen laineilla, kun koittaa yömelonnan vuoro. Ohjelmanumeroa valaisee yksin kynttilän valo ja sääolosuhteista riippuen kuutamo. Jostakin särähtää korvaan vieras murre, mistä lienee saapunut – ai, Oulusta asti?

Sääli, että tämä kaikki on vain kuvitelmaa. Paimiossa matkailun kivijalka tuntuu olevan rakennettu tukevasti paikallisuudelle: näyttelyt ja tapahtumat eivät juurikaan liikuta seudun ulkopuolisia ihmisiä. Silti olisi epäreilua ja valheellistakin rinnastaa Paimioon suuntautuva turismi vain bussimatkaan Sauvosta. Sijaitseehan täällä esimerkiksi kansainvälisesti arvostettu modernin arkkitehtuurin merkkiteos, Alvar Aallon suunnittelema parantola, joka vetää porukkaa ulkomailta asti.

Täältä puuttuu kuitenkin tapahtuma, joka vetäisi ihmisiä puoleensa magneetin lailla. Joku voisi kysyä, onko sellaiselle pienintäkään tarvetta. Matkailu on tuottoisa bisnes, enkä usko, että setelinippuja huventavia ja luottokortteja höylääviä muukalaisia katsottaisi pahalla. Potentiaalia täällä olisi vaikka mihin. Paimionjoen kaunista ympäristöä ei mielestäni ole valjastettu riittävän tehokkaasti matkailun palvelukseen.

Tämä kaikki tuli mieleeni siksi, että vietin viikonvaihteen Bättre Folk -festivaalilla, joka järjestetään Hailuodossa. Se on pieni, tuhannen asukkaan idyllinen saari Oulun edustalla. Jo viidettä kertaa järjestetty festivaali teki jälleen uuden kävijäennätyksen. Vaikka matka Turusta Hailuotoon on koko Suomen verran, en totisesti ollut ainoa etelästä saapunut.

Voisiko Paimiossa olla jonakin päivänä vastaavanlainen, seudun omaleimaisuutta hyödyntävä juhla?

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla