KSMPaimio

Kuntien kunnallisveroilla eroa tuhansia euroja

Keskituloinen palkansaajaperhe maksaa tänä vuonna Sauvossa 1 700 euroa ja Paimiossa 1 100 euroa enemmän veroja kuin kaarinalainen perhe.

Keskituloinen, kaksilapsinen palkansaajaperhe maksaa Kaarinassa tänä vuonna kunnallisveroja yhteensä 14 075 euroa. Eroa maakunnan kevyimpään verottajaan, Naantaliin, on kaikkien perheen maksamien veroluonteisten maksujen osalta vuodessa vain 285 euroa.

Paimiolainen palkansaajaperhe maksaa tänä vuonna kunnallisveroa 14 788 euroa. Vuodessa perhe maksaa kaikkia veroja huimat 1 354 euroa naantalilaista perhettä enemmän.

Sauvolainen perhe maksaa vuodessa kunnallisveroa 15 322 euroa. Eroa Naantaliin kertyy vuodessa melkoinen määrä, 2 031 euroa. Sauvon verotus ei ole enää kaukana Suomen ankarimmin verottavasta kunnasta, Jämijärvestä: sauvolaisperhe maksaa veroja vuodessa vain 820 euroa vähemmän kuin Jämijärvi.

Edellä olevat luvut käyvät ilmi Veronmaksajain Keskusliiton selvityksestä, jonka on laatinut Leena Savolainen.

Paimiolaisvaltuutettu Joona Uusitalo (kesk.) kehottaa vertailemaan palvelueroja Suomen ankarimmin ja kevyimmin verottavan kunnan välillä. Kuntahan ei pysty valitsemaan esimerkiksi väestönsä ikärakannetta. Samaa tuo esiin valtuutettu Kimmo Hollmén (avoin) Kaarinasta: oleellista on se, mitä kuntalainen saa verorahoilla vastineeksi.  Lue lisää 24.1.2017 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla