KSMPaimio

Telakan perässä valuu hyvää eteenpäin

Tuore Varsinais-Suomen Maakuntaennuste kertoo, että varsinaissuomalaisten yrittäjien talousodotukset ovat kohentuneet viime vuodesta kaikilla Maakuntaennusteessa käytetyillä mittareilla. Odotukset ovat tällä vuosikymmenellä olleet korkeammalla vain vuonna 2011.
Toiveikkaimpia talousodotuksissaan ovat teollisuudessa toimivat yrittäjät. Maakuntaennuste kertoo, että talousodotukset ovat sitä korkeammalla, mitä isomman kokoluokan yrityksestä on kyse.
Toiveikkuutta ja uskoa valaa koko maakuntaan Turun telakan hyvä tilanne ja lähes täysi tilauskirja.
Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter toteaa, että Turun seudulla Meyerin telakan hyvä tilanne näyttää aivan konkreettisesti lisäävän monien yritysten  liikevaihtoa. Lisäksi telakka luo myönteistä ilmapiiriä muuallekin maakuntaan.
Varsinaissuomalaisista yrityksistä peräti kolmannes arvioi, että Turun telakan tilanne vaikuttaa myönteisesti yrityksen oman liikevaihdon kasvuun.
Kaarinan hopeavaihtui pronssiin
Maakuntaennusteessa puntaroidaan myös kuntien yrittäjyysilmapiiriä ja kuntien ja yrittäjien välistä yhteistyötä. Yrittäjyysilmapiiriltään parhaaksi seutukunnaksi nousi tänä vuonna Turun seutu ja parhaaksi kunnaksi Lieto. Kaarinan viimevuotinen kakkossija vaihtui kolmossijaan.
– Kaarinassa on tapahtunut jotain, en tiedä mitä, mutta kunnan ja yrittäjien yhteistyötä mittaava saldoluku on pudonnut Kaarinassa selvästi, Munter totesi.
Uusimmassa ennusteessa kyseinen saldoluku on Kaarinan kohdalla 55. Vuosi sitten se oli 69. Luku on toki edelleenkin hyvä.

Teollisuuden tuotannossa rattaat pyörivät nyt paremmalla vauhdilla kuin vuosiin.

Lue lisää 13.1.2017 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla