KSMPaimio

Paimiossa ja Sauvossa joutuu joka vuosi maatiloja ulosottoon

Taina Wirberg ja Maria Peippo ovat olleet Peimarissa maaseutuasiamiehinä kolmisenkymmentä vuotta. He kertovat, että Paimiossa ja Sauvossa joutuu joka vuosi maatiloja ulosottoon. Määrä on kasvanut huomattavasti viime vuosina.

Suomalaisten maanviljelijöiden tilanne on huonontunut rajusti parin viimeisen vuoden aikana. Maatilat ovat taloudellisesti hyvin ahtaalla, ja syöksykierrettä vauhdittavat stressi ja uupumus.

Valtakunnallinen tendenssi näkyy ikävän hyvin Varsinais-Suomessa ja esimerkiksi Paimiossa ja Sauvossa. Paikalliset maatilat ovat selvästi syvemmissä ongelmissa kuin 1990-luvun laman aikana.
Merkittävin syyllinen on huono kannattavuus, joka johtuu maataloustuottajien myyntituotteen, ruuan hinnan laskemisesta. Kannattavuusongelmien vuoksi maataloustuottajat ovat yhä riippuvaisempia EU-tuista, mutta ne syventävät ja aiheuttavat itsessään kriisejä. Lue lisää 21.3.2017 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla