KSMPaimio

Millainen on hyvä kunnanvaltuutettu?

Hyvällä kunnanvaltuutetulla on kyky irrottautua omasta, kapeasta intressinäkökulmastaan ja tunnistaa käsiteltävistä asioista koko kunnan etu.
– Sellainen vaatii uskallusta, joten tämä on varsinkin kokeneempien valtuutettujen kyky, Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä toteaa.

Kuntavaaleissa äänestävän ei tulisi etsiä parasta ehdokasta, vaan parasta valtuutettua, sanoo Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.
– Ennen vaaleja tehty poliittinen markkinointi ei useinkaan kerro ehdokkaan yhteistyötaidoista, kyvystä oppia, sietää epävarmuutta ja tehdä kompromisseja.
– Vaaleja edeltävissä puheissa kovin jämäköitä mielipiteitä esittävä ehdokas voi miellyttää äänestäjiä, mutta sellainen asenne on käytännön työhön kaikkein huonoin vaihtoehto. Äänestäjä antaa kuitenkin valituksi tulevalle ehdokkaalle kokonaisvaltaisen mandaatin, jolloin valtuutettu pystyy toimimaan ilman vaalilupauksiin liittyviä, sitovia toimintaohjeita, Jokisipilä muistuttaa.
Lue lisää 7.4.2017 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla