KSMPaimio

Pikkulinnut odottavat hartaasti lämpöä

Pekka Salmi kuvasi västäräkin tiistaina omalla takapihallaan Paimiossa. Västäräkki ei syö siemeniä, mutta sille kelpaavat talimakkarasta putoilleet talinmuruset.

Lintukevät alkoi normaalisti helmikuun puolivälissä, mutta muutto pysähtyi ja ensimmäiset tulijat joutuivat toteamaan kevään päättäneen viivästyä. Suurin osa tulijoistamme on pysähtynyt eteläiseen Suomeen, ja monet ovat jättäneet Suomenlahden ylityksen odottaen ilmavirtojen kääntymistä, kertoo paimiolaisille tuttu ”lintumies” Petri Laine.

Vaikka kevät onkin päättänyt hidastella, on muutamia valopilkkuja ilmaantunut aktiiviharrastajien iloksi. Pääsiäisenä Sauvon Korpelantien varrelle ilmaantui kaksi juhlapukuista mandariinisorsakoirasta.  Pääsiäisen jälkeen Kaarinan Kuusistonlahdelta löydettiin Peimarin alueen historian toinen mustanmerenlokki.

Turun Lintutieteellinen yhdistys r.y. järjestää tänäkin keväänä opastustapahtumia, joista löytyy lisäinformaatiota yhdistyksen Internet-sivuilta.

Lue lisää 28.4.2017 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla