KSMPaimio

Autokorinkorjaaja Anttoni Laaksonen pistelee ensitöikseen oman autonsa kuntoon

Tarvasjokelaisen Anttoni Laaksosen kolmevuotiset ammattikouluopinnot huipentuivat, kun hän sai autokorinkorjaajan paperit taskuunsa. Autot ovat kiinnostaneet häntä jo pienestä pitäen, ja harrastus siivitti kohti autoalaa.
–Nyt on huojentunut fiilis, kun on paperit kourassa.
Autokorinkorjaajan työtä Laaksonen pitää mielenkiintoisena ja monipuolisena.
–Esimerkiksi kolarikorjaukset eivät ole koskaan samanlaisia.

19-vuotias Laaksonen pääsee hyödyntämään taitojaan käytännössä, sillä tallissa odottelee musta BMW E30. Se on tuoreen ammattilaisen päättötyö, jota hän kunnosti perusteellisesti puolisen vuotta. Ajopeli sai muun muassa ruostekorjauksen, lommottomat pellit ja uutta maalia pintaan.
–Vielä pitäisi laittaa jarruja ja muuta. Viimeistään Kalajoen Bimmerpartyihin kesä–heinäkuun vaihteeseen se olisi tarkoitus saada valmiiksi.

Opintojen aikana Laaksonen osallistui kahdesti Taitaja-kisaan, jossa ratkotaan ammattitaidon SM-mestaruuksia. Kolmipäiväisissä kilpailuissa suoritettiin laaja-alaisesti auton huoltoon ja korjaukseen liittyviä tehtäviä pyöränsuuntauksesta korinmittaukseen ja vahinkotarkastukseen. Ensimmäisellä kerralla hän sijoittui kuuden parhaan joukkoon, tänä vuonna hän oli viidenneksi.

 

Teksti ja kuva: Tuulia Kujanpää, Auranmaan Viikkolehti

 

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla