KSMPaimio

Esperi-kauppa läpi soraäänistä huolimatta

PAIMIO
Perttu Hemminki
Kaupunginvaltuustojen kokouksissa kuulee harvoin aplodeja, mutta Paimion valtuustoon viime keskiviikon kokouksessa niitä kuultiin muutamaankin otteeseen.
Sari Murto (sd.) sai ensin raikuvat suosionosoitukset suomiessaan ankarasti Paimion kaupungin ja Esperi Care Oy:n välistä yhteistoimintasopimusta. Vähintäänkin saman verran aplodeerattiin hetken kuluttua kaupunginjohtaja Jari Jussinmäelle, joka argumentoi voimakkaasti Esperi-sopimuksen solmimisen puolesta.
Suosionosoitukset menivät tasan, mutta Jussinmäen puolustama Esperi-yhteistyö – käytännössä kiinteistö- ja liiketoimintakauppa – hyväksyttiin äänestyksessä selvin luvuin 27–6.
Esperi-kauppaa vastustivat SDP:n Sari Murto, Timo Virta ja Tapani Salo, vasemmistoliiton Rauno Rautio, vihreiden Saska Tuomasjukka ja perussuomalaisten Matti Mäkelä. Muut valtuutetut katsoivat Esperi-sopimuksen vastaavan Paimion vanhustenhuollon tämän hetken ja tulevaisuuden tarpeita.
Rakentaminen alkaa pian
Valtuuston päätös merkitsee, että Esperi Care Oy ostaa Paimion kaupungilta Askalassa sijaitsevan vanhainkodin ja hoivakoti Jokilaakson kiinteistön sekä Paimion vanhainkodin, hoivakoti Jokilaakson ja Askalan palvelutalojen liiketoiminnan. Henkilökunta – yhteensä 34 henkilöä – siirtyy kaupungilta Esperin palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Lisäksi sopimukseen sisältyy, että Paimio myy tontin Esperille uuden hoivakodin rakentamista varten.
Rakennusten, tonttien, irtaimiston ja liiketoiminnan kauppahinta on yhteensä 1,6 miljoonaa euroa. Kiinteistöjen hinta on yhteensä noin 882 000 euroa ja liiketoiminnan kauppahinta noin 718 000 euroa. Liiketoiminnan kauppahinta oli  keskiviikkoon saakka salainen.
Paimion kannalta houkuttelevinta kaupassa on sopimukseen sisältyvä pykälä, joka velvoittaa Esperi Caren toteuttamaan Askalaan vähintään 60 asiakaspaikkaa käsittävän uuden hoivakodin vuoden 2018 marraskuun loppuun mennessä. Uudisrakennuksen hinnaksi arvioidaan noin seitsemän miljoonaa euroa.
– Paimion ympäristölautakunta saa uudisrakennukseen liittyvän rakennuslupahakemuksen käsiteltäväkseen kesäkuun 20. päivän kokouksessaan, Jussinmäki kertoi.
Paimion kaupungilla on tällä hetkellä Askalassa viisikymmentä asiakaspaikkaa, joten hoivapaikkojen määrä tulee kasvamaan ainakin kymmenellä. Kaupunginjohtaja Jussinmäki pitää Esperin kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta mahdollisena, että alueelle saadaan aikaa myöten jopa 85 hoivapaikkaa.

Lue keskustelusta lisää2.6.2017 lehdestä

 

Sää
Vitsit vähissä?
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Salon Messut 2018
Tutustu ja ihastu
Arkistot
Muualla