KSMPaimio

Mitä jos nukkuisit ulkona?

Suomen Latu haastaa Luonnonpäivänä 17. kesäkuuta meidät suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Viime syyskuussa viimeksi järjestetty haaste sai tuhannet luonnonystävät yöpymään ulkona. Tänä vuonna erilaisia yleisötapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Päätapahtumat ovat Nuuksion, Salamajärven ja Hossan kansallispuistoissa, joihin nousevat 100-200-paikkaiset Metsähotellit.
Sauvolaiset 14-vuotiaat kaverukset Auri Määttänen ja Eerika Luomala ovat varsinaisia konkareita nukkumaan yönsä ulkona. Ekaluokkalaisina he aloittivat ulkona yöpymisen perinteen partioleirillä.
– Muistan yhden kerran kun oli kova ukkosmyrsky leirillä ja nukuin yön jätesäkissä, nauraa Auri.Partioharrastus on jäänyt, mutta perinteinen joka kesäinen telttaretki on tullut tilalle.
– Sitten kun on tarpeeksi lämmin, niin lähdemme johonkin telttailemaan. Ollaan yleensä yksi yö jossain lähimaastojen tutuissa paikoissa, kertoo Auri.
Pimeys ei tyttöjä pelota, mutta täysin tuntemattomiin metsiin he eivät lähtisi, eivätkä tietysti yksin.
– Mitä järkeä siinä yksin telttailussa on. Paljon mukavampaa on kahdestaan tai isommallakin porukalla, sanoo Eerika.Ystävysten matkaan lähtee aina lämpimät vaatteet, hyttysmyrkkyä, taskulamppu, hyvää ruokaa ja herkkuja, sekä tietysti puhelin. Oleellista on tiirailla säätiedotusta ennen h-hetkejä.

Anni Himberg

Lue lisää 16.6.2017 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla