KSMPaimio

Uusi kahden euron kolikko tuli julki

Juhlavuoden kahden euron erikoisrahat on laskettu tänään liikkeeseen. Pohjoismaisten valtionpäiden vierailupäivänä Suomea juhlistetaan tällä uudella kolikolla. Tänään laskettiin liikkeeseen 2,5 miljoonaa Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kahden euron erikoisrahaa.
”Erikoisrahat eroavat muista juhlavuoden kolikoista siinä, että ne ovat myös käyttörahoja. Kaupan kassalla kannattaa katsoa tarkasti, mikä kuva kahden euron kolikon toisella puolella on”, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoo.
Erikoisrahan kansallisen puolen on suunnitellut teollinen muotoilija Simon Örnberg, joka suunnitteli myös Itsenäinen Suomi 100 vuotta -kultarahan. Erikoisraha hahmottaa mosaiikkimaisesti Suomen karttakuvan. Örnbergin mukaan taiteellinen toteutus esittää Suomen entistä avoimempana, ympäröivään maailmaan sulautuneena ja verkostoituneena.
Erikoisrahan voi saada rahakierrosta ja sen voi myös ostaa tehdaslaatuisena tai viimeisteltynä peilikiiltoisena versiona Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja jälleenmyyjiltä.

Nyt tarkkana, koska saat ekan käteesi.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla