KSMPaimio

Sauvossa marjanpoimijoita Ukrainasta

Järvenkylän maatilalla Sauvossa ahertaa jälleen iso joukko marjanpoimijoita. Suurin osa 126 poimijasta tulee tilalle Ukrainasta.
Samat poimijat tulevat Suomeen vuodesta toiseen, ja osa heistä on käynyt Sauvossa jo kymmenenä kesänä. Suomalaisia marjanpoimintatyöt eivät kiinnosta, mutta Järvenkylän maatilan henkilöstöpäällikkö Ingrida Alijosiuten mukaan poimijoista ei silti ole pulaa. Tänäkin vuonna hakemuksia tuli yli 500.

Ukrainasta Sauvoon marjoja poimimaan saapunut 29-vuotias Katarina Kulyk kertoo kesän olevan hänelle jo neljäs.
– Tänä vuonna poimin yhteensä 56 päivää. Tulen tänne töihin, jotta saan lisätienestejä. Ukrainassa työskentelen normaalisti englannin opettajana ja tulen Suomeen kesäloman ajaksi. Alun perin Suomessa kiinnosti raitis ilma ja seikkailuun lähteminen. Vapaa-ajallani  kävelen metsässä ja saunon. Mielipuuhaani on kuitenkin ostoksilla käyminen. Suomi on mielestäni täydellinen maa. Ilmasto, metsät ja raikkaus. Ainoa miinus on, etten pidä kylmästä kesästä.

Lue lisää 21.7.2017 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla