KSMPaimio

Sinilevät runsastumassa

Lounais-Suomen järvien sinilevähavainnot ovat hieman lisääntyneet kuluvalla viikolla. Merialueilla sinilevien määrät ovat säilyneet viime viikon kaltaisina, eli levää on suuressa osassa merialuetta. Lämpimät ja heikkotuuliset säät edesauttavat sinilevien nousua pintaan, jolloin sinilevälauttoja saattaa esiintyä laajemmilla alueilla.
Havaintoja runsaista esiintymistä on tehty Kustavin Iniönaukon sekä Uudenkaupungin Mannerveden vakiohavaintopaikoilta. Kansalaishavaintoja runsaista sinileväesiintymistä on ilmoitettu useasta paikasta Kemiönsaaren merialueelta sekä Merikarvialta. Vähäisiä sinileväesiintymiä on puolestaan havaittu Kustavin Ströömin, Merimaskun Kirkonsalmen, Nauvon Seilin, Korppoon Utön sekä Rauman Otanlahden vakiohavaintopaikoilta.
Viime viikonloppuna ja tällä viikolla on monessa paikassa havaittu vedessä ja rannoilla ruskeita, kellertäviä tai ruosteenpunaisia keräytymiä ja lauttoja, joiden aiheuttajana ovat suopursuruostesienen itiöt. Itiöt ovat ihmiselle vaarattomia. Itiövesi voi kuitenkin aiheuttaa uimareille samankaltaisia silmäoireita kuin siitepöly.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla