KSMPaimio

Lähes 200 maastopaloa alkukesällä Varsinais-Suomessa

Tämän vuoden maalis-kesäkuussa syttyi 195 maastopaloa Varsinais-Suomessa. Niistä neljäsosa sai alkunsa roskien tai puutarhan risujen ja oksien polttamisesta.
Varsinais-Suomen pelastuslaitos muistuttaa, että jätettä ei saa hävittää kotioloissa polttamalla lainkaan. Monissa kunnissa myös risujen ja oksien polttaminen on kiellettyä taajama-alueella. Jos risujen ja oksien polttamiseen ryhtyy, on oltava huolellinen ja noudatettava viranomaisten määräyksiä.
Risujen ja oksien polttamisesta ei tarvitse tehdä ilmoitusta pelastusviranomaiselle. Sen sijaan asuinkunnan ympäristömääräykset tulee selvittää. Monissa kunnissa risujen, hakkuutähteiden ja lehtien avopoltto nuotiolla, tynnyrissä tai muussa vastaavassa astiassa on taajama-alueella rajoitettu tai kokonaan kielletty.
Sekajätettä, muovia tai käsiteltyä puutavaraa ei saa lainkaan polttaa puutarhajätteen seassa, muistuttaa pelastuslaitos.
 
Muista nämä, kun poltat puutarhajätettä
  • Puutarhajätteet on poltettava aina turvallisessa paikassa.
  • Lähelle on varattava vettä ja alkusammutin.
  • Avotulen tekoon vaaditaan aina maanomistajan lupa, eikä risujen ja oksien polttaminen saa häiritä naapuria.
  • Tulta tulee vartioida koko ajan.
  • Tuhka saattaa pysyä kuumana useita päiviä polttamisen jälkeen ja syttyä uudelleen.
  • Metsäpalovaroituksen, ruohikkopalovaroituksen tai muun tulipalovaaran aikaan avotulen tekeminen on kokonaan kielletty.
  • Jos palo leviää, sitä voi yrittää sammuttaa ensin itse alkusammuttimella.
  • Jos palo ei sammu, on varoitettava muita ja soitettava viipymättä hätänumeroon 112.
 
 

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla