KSMPaimio

Liitto suomii Esperin toimintaa Jokilaaksossa

Esperi Hoivakoti Jokilaakson henkilöstön riittämättömyydestä on otettu yhteyttä Valviran lisäksi Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPeriin. Asiaa hoitava liiton kehittämisyksikön asiantuntija Elina Kiuru kertoo saaneensa yhteydenottoja Jokilaaksossa työskenteleviltä.

Yrityskaupan myötä on tullut uusia toimintamalleja, jotka työntekijät ovat kertoneet kokevansa kyseenalaisina ja epäeettisinä.

– Henkilöstömitoituksessa ei ole otettu huomioon, että hoitotyöntekijät hoitavat myös keittiötyöt ja pyykkihuollon. Työntekijöiden mukaan varsinkin keittiötöihin menee kohtuuttomasti asukkaille tarkoitettua aikaa. Ennen yrityskauppaa keittiötä hoiti siihen palkattu työntekijä, Kiuru kertoo.

Esperi ja Paimion sosiaali- ja terveysjohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen ovat ihmeissään kritiikistä.

– Valvira on luvassaan ja hoitomitoituksessa huomioinut tukitoimet, kuten keittiötyön ja pyykkihuollon, Esperin Länsi-Suomen aluejohtaja Kimmo Karvonen kertoo.

Liiton mukaan työntekijät ovat yrittäneet keskustella työnantajan kanssa, mutta huolta ja kuormittumista ei ole otettu vakavasti. Esperi on tästä eri mieltä.

– Negatiivista palautetta ei tullut meille sisäistä kautta, vaan yhtäkkiä asia tuli meille vastaan lehdistöstä ja Valviraan tehtiin nimetön soitto, Karvonen kommentoi. Lue lisää 3.10.2017 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla