KSMPaimio

Paimiolaislähtöinen Juha Hurme on ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi

Teatteriohjaaja ja kirjailija Juha Hurme kuvattuna viime vuonna.

Teatteriohjaaja ja kirjailija Juha Hurme on ehdolla kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi. Paimiolaissyntyinen Hurme on finalistien joukossa teoksellaan Niemi.

Niemi kertoo siitä, mistä olemme tulleet ja minne olemme menossa. Se on maailmankaikkeuden kulttuurihistoriaa Hurmeen otteella, keskittyen Suomeen.

Juha Hurme (s. 1959) on Yövieraat- ja Nälkäteatterin sekä Suomen kiinalaisen teatterin perustajajäsen. Hän on toiminut myös Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana sekä Teatteri Telakan johtajana.

Hurme on palkittu aikaisemminkin. Vuonna 2005 hän sai Eino Leinon palkinnon, ja teatterialan arvostetuimman tunnustuksen, Eino Kaliman palkinnon vuonna 2014. Vuonna 2015 hän sai Jarkko Laine -palkinnon.

Hurmeen esikoisromaani ilmestyi vuonna 2007, Volvo Amazon. Sen jälkeen hän on kirjoittanut myös teokset PuupääHullu ja Nyljetyt ajatukset.

Ministeri ja ihmisoikeuksien puolustaja Elisabeth Rehn valitsee ehdokkaista Finlandia-palkinnon saajan. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Voittaja julkistetaan 29. marraskuuta.

 

Vuoden 2017 kaunokirjallisuuden

Finlandia-palkintoehdokkaat

Hanna Hauru: Jääkansi, Like
Juha Hurme: Niemi, Teos
Tommi Liimatta: Autarktis, Like
Miki Liukkonen: O, Wsoy
Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat, Otava
Jaakko Yli-Juonikas: Jatkosota-extra, Siltala

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla