KSMPaimio

Paimiolaissyntyinen Juha Hurme voitti Finlandia-palkinnon

Teatteriohjaaja ja teatterikirjailija Juha Hurme kuvattuna viime vuonna.

Paimiosta kotoisin oleva kirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurme on voittanut kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon Niemi-teoksellaan. Voittajan valitsi Elisabeth Rehn.

Rehn perustelee voittajan valintaa näin:

– Miellyin heti teokseen josta tuli valintani, mutta niin olin mieltynyt muihinkin. Ratkaisuuni vaikutti voimakas haluni nuoresta alkaen oppia ja tutkia maailmaamme, alkaen professori Ilmari Hustichin oppikirjasta ”Världen av i dag”. 50-luvun alussa Hankenissa opiskeleva Mäntsälän tyttö löysi yhtäkkiä ympäröivän maailmamme kaikkine mahdollisuuksineen, puhui Rehn.

Niemi-romaanissa kuvataan humoristisesti Suomen muotoutumista ja maailmankaikkeuden kulttuurihistoriaa aina alkuräjähdyksestä lähtien.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaasta suomalaisesta romaanista. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa.

Juha Hurme on kirjoittanut viisi romaania, joista omakohtainen Hullu kertoo hänen omasta psykoosistaan. Teatterin puolella hän on ollut perustamassa esimerkiksi Yövieraat-teatteria ja Näkäteatteria.

58- vuotias Juha Hurme on syntynyt Paimiossa, täkäläisittäin tunnetun opettajapariskunnan Vuokko ja Heimo Hurmeen nuorin poika vietti lapsuutensa Veikkarin koulun maisemissa. Kunnallislehden 100-vuotisjuhlanumerossa 29.4. 2016 Hurme avasi lapsuutensa kokemuksia Paimiosta.

Klikkaa tästä auki artikkelilinkki.

 

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla