KSMPaimio

Arkkitehdit ideoivat Paimion parantolassa

Paimion parantolaan saapui torstaina nelisenkymmentä Tampereen teknillisen yliopiston kolmannen ja neljännen vuoden arkkitehtiopiskelijaa. Heidän tarkoituksenaan on laatia uusia ideoita rakennuksen ja sen alueen käytölle.
– He viettävät aikaa Parantolassa sunnuntaihin asti ja suunnittelevat, miten käyttää suojeltua kohdetta ja miltä se voisi näyttää, hanketta järjestävä yritysasiamies Mika Ingi kertoo.
Myös yleisö on tervetullut kertomaan mielipiteensä.
– Sunnuntaina kello 11 parantolan luentosalissa on yleisötilaisuus, jonne paikalliset ihmiset voivat tulla kohtaamaan opiskelijat ja kuulemaan heidän suunnitelmiaan. Tilaisuus kestää pari tuntia ja yleisö voi esittää omia kommenttejaan. Kohdehan on monelle paimiolaiselle tärkeä.
Hanke on syntynyt tarpeesta myydä Parantolan alue.
–  Sairaanhoitopiiri on päättänyt luopua siitä, ja se on nyt myynnissä. Ajatuksena on, että löydetään mahdollisimman hyviä ideoita parantolan käytölle, jotta siihen saataisiin uusi toimija, joka puolestaan toisi Paimioon työpaikkoja. Samalla hän kunnioittaisi alkuperäistä ja ehkä jopa kunnostaisi vanhaa miljöötä.
Tällä hetkellä parantolan isoin vuokralainen on Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Mika Ingi voisi kuvitella, että parantolassa olisi tulevaisuudessa vaikka lyhyt- tai pitkäaikaista asumista.
– Esimerkiksi hotelli, senioriasuntoja tai sote-keskus. Olemme yrittäneet pitää itsemme hiljaisina, jotta arkkitehdit voivat mahdollisimman luovasti lähteä liikkeelle ja kehittää ideoita.

Lue lisää 26.1.2018 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla