KSMPaimio

Limuviinakauppa rauhallisesti käyntiin

Alkoholilain uudistus astui voimaan tammikuussa. Nyt kaupat, kioskit ja huoltamot saavat myydä 5,5-prosenttisia alkoholijuomia. Paimion M-marketissa ei kauppias Markus Lindgrenin mukaan näkynyt varsinaista ryntäystä vahvempien alkoholijuomien perään.
– Uskon, ettei niiden merkitys ei ole ihmisille suuri. Onhan niitä haettu jo pitkään Virosta ja moni sanoo, että kolmosolut on muutenkin paremman makuista, hän kertoo.
Tila uusille juomille löytyi kaupassa yhden hyllyn päädystä joulumakeisten tieltä. Toistaiseksi M-marketin valikoimasta on mennyt eniten kaupaksi vahvoja lonkeroita, jotka ehtivätkin jo tilapäisesti loppumaan.
Lakiuudistuksen myötä vaatimus juoman valmistamisesta käymisteitse poistuu. Näin ollen kaupat voivat myydä esimerkiksi väkevistä alkoholijuomista tehtyjä juomasekoituksia eli niin sanottuja limuviinoja.
– Uskon lonkeroiden ja limuviinojen myyntiin. Olemme tilanneet jo lisää vahvempaa lonkeroa ja uusia limuviinoja valikoiman täydentämiseksi, Lindgren kertoo.
Kauppiaan mukaan uutuustuotteiden saapuminen ei vaikuta kaupan tulokseen juuri rahallisesti. Tuotteita on tähän mennessä myyty muutaman myyntierän verran. Lindgren näkee silti muutoksen positiivisena.
– Koen tämän hyvänä muutoksena. Kun vielä saataisiin viinit kauppoihin Euroopan mallin mukaan niin olisi hyvä, hän toteaa.

Lue lisää 12.1.2018 lehdestä

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla