KSMPaimio

Sauvo ei liity Hinku-kuntiin

Varsinais-Suomen liitto, Satakuntaliitto, maakuntien Hinku-kunnat, Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen Ely-keskus julkaisivat viime keväänä Hinku-haasteen eli hiilineutraalit kunnat -haasteen aktivoidakseen maakuntien kunnat ja toimijat sitoutumaan ja tavoittelemaan hiilineutraaliutta omissa konkreettisissa toiminnoissaan.
Varsinais-Suomen kunnille on lähetetty asiasta lausuntopyyntö. Sauvon tekninen ja ympäristölautakunta katsoo, että Sauvon kunta suhtautuu sinänsä myönteisesti Hinku-kuntien tavoitteeseen, mutta kriteeristöön sitoutuminen voi nykyisillä määritelmillä olla haasteellista, joten Hinku-kunnaksi liittyminen ei tällä hetkellä ole ajankohtaista. Sauvon kunta aikoo silti omaehtoisesti edistää tavoitteeseen pyrkimistä.
Sauvon kunta laatii oman ilmasto- ja energiastrategiansa mahdollisesti 2020-luvulla. Vuosittaista hiilitaselaskelmaa kunnan alueelta ei ole tehty, eikä kunta ole mukana energiatehokkuussopimuksissa. Kunnalla ei toistaiseksi ole lähiajan suunnitelmissa hankkia omiin toimintoihinsa ja kiinteistöihin uusiutuvaa sähköenergiaa.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla