KSMPaimio

Sauvossa puretaan lastensuojelun ruuhkatöitä apuvoimin

Sauvon sosiaalitoimistossa lastensuojelun ja lapsiperheiden palveluissa asiakasmäärä kasvoi tuntuvasti viime syksynä. Kun koko vuonna tuli yhteensä 39 lastensuojeluilmoitusta, niin niistä 31 tuli syys-joulukuussa, ja asioiden käsittely ruuhkautui ja lastensuojelulain mukainen käsittelyaika ylittyi.
Vaikka ilmoitusten määrä kasvoi rajusti, tilanteessa ei sosiaalijohtaja Leena Pesun mukaan ole mitään hälyttävää.
– Tilanne saattaa aika-ajoin näyttäytyä tällaisena ja osin lastensuojeluilmoitukset saattavat koskea samojakin perheitä ja lapsia. Ehkä joistain tapauksista tulee mieleen, että näihin pitäisi päästä kiinni mahdollisimman aikaisin, jotta heidät saadaan palvelujen piiriin. Toki osa ilmoituksista ei välttämättä johda mihinkään, hän muotoilee.
Sosiaalilautakunta esittää nyt kunnanhallitukselle, että syntynyttä käsittelyruuhkaa purkamaan palkataan puolen vuoden määräaikainen sosiaaliohjaaja, jonka toimenkuvaan kuuluu mm. sosiaaliohjaus, palveluohjaus, lastensuojeluasioita ja lastensuojelun perhetyö.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla