KSMPaimio

Kaarina kakkosena kaupungeista, Suomi onnellisin maa

Kaarina on maailman toiseksi paras kaupunki asua. Tähän päätelmään tuli Talouteni.fi-julkaisu, joka lähti vertailemaan Suomen kaupunkeja World Happiness Report -tutkimuksen innoittamana. World Happiness Reportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Talouteni.fi laski, että pääkaupungin kehyskunta Espoo on Suomen paras paikka asua ja samalla siis maailman onnellisin kaupunki. Kakkoseksi pääsi varsinaissuomalaisen ison kaupungin kehyskunta Kaarina.

Kaarinassa elinajanodote, toisen- ja korkea-asteen koulutaso sekä yleinen tyytyväisyys alueella olivat paremmat kuin muilla kunnilla. Kaarina sai 112 pistettä vertailussa ja jäi vain yhden pisteen päähän Espoosta.
Kaikilla parhaiten pärjänneillä kaupungeilla oli korkea koulutustaso, korkea elinajanodote ja hyvä yleinen tyytyväisyys alueeseen. Espoo sai korkeat pisteet osittain siksi, että alueella asuu paljon korkea-asteen koulutuksen käyneitä. Tulotaso sekä opetus ja kulttuuritoiminnalle määrätyt määrärahat olivat kaupungissa myös suuria.
Kaarinassa oli mielipidekyselyn mukaan vertailun tyytyväisimmät asukkaat ja kaupungissa tehdään vuosittain erittäin vähän rikoksia.
Vertailussa oli mukana 36 suurinta kaupunkia Suomessa. Tarkemmat tiedot löytyvät https://www.talouteni.fi/blogi/2018/04/suomen-parhaimmat-asuinkaupungit

 

 

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla