KSMPaimio

Sepelkyyhkyt levittäytyneet Paimioonkin

Sepelkyyhky hautoo munia kolmisen viikkoa.

Aikaisemmin arkana, synkkien kuusikkojen asukkina tunnettu sepelkyyhky on asettunut kaupunkeihin ja hakee yhä uutta elintilaa. Turun yliopiston Eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahti kertoo, että kanta on Turun, Raision, Naantalin ja Kaarinan alueella runsas, mutta ei sillä alueella enää kasva, siitä pitävät esimerkiksi varikset huolen.
Kaupungeissa sepelkyyhkyt pesivät paitsi kuusiin niin myös lehtipuiden hankoihin. Kunnallislehden konttorin ulkopuolella pesii sepelkyyhky Puhelimenkulman kattolipan alla parrun päällä.
-Sekin on mahdollista, jos sepelkyyhky vain saa risut pysymään parrun päällä, Karhilahti sanoo.
-Tyypillistä on, että pesän alle tippuu iso kasa risuja, ja lintu hakee metsästä uusia eikä nouki niitä maasta. Sehän on ollut huono risu, kun se tippui.

Sää
Vastuullinen journalismi
Plus-tilaus
Vitsit vähissä?
Tutustu ja ihastu
SPM –
Digilehti

Kunnallislehti on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8, 10 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti
Lue Kunnallislehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

TS rekry
Arkistot

Muualla